banjo

Billedskole

Banjo er en billedskole med god stemning og et højt ambitionsniveau om at formidle samtidskunst til alle fra 3-100+.

Vores mål er gennem kunst at styrke og inspirere borgerne primært med afsæt i samtidskunsten.

Samtidskunst og kreativitet er vigtige elementer i vores kultur, og i høj grad vigtige for udviklingen af den enkelte og dermed vores samfund. Derfor danner samtidskunst og kreativitet basis for vores undervisning og deltagernes praktiske arbejde med forskellige materialer og billedkunstneriske genrer, både når de arbejder sammen og hver for sig.

På Banjo stræber vi efter at skabe en enkel fællesramme for deltagerne. Vi starter med en præsentation af en kunstner, en kunststil, en teknik, en proces eller noget andet, og inspirerer, motiverer og giver løbende idéer til dagens tema. Vi kommer fra forskellige baggrunde og kan derfor inspirere deltagerne på hver vores måde. (se om os)

Banjo Billedskole er et rart sted at være og et alternativ til målstyret undervisning. Her er uhøjtideligt med tid til fordybelse og fri, kreativ udfoldelse. Vi prioriterer en sjov proces fremfor et fint produkt, og lyst fremfor præstation. Deltagernes kreativitet tages alvorligt, så vi gør alt, hvad vi kan, for at alle har det rart, så opmærksomheden forbliver på det billedkunstneriske arbejde. Vi gør en særlig indsats for at skabe det trygge frirum, der skal til for at deltagerne i højere grad kan sætte deres egen kreativitet i spil, tage initiativ og forfølge egne idéer. 

 

VELKOMMEN!

 

Nina Wengel - er uddannet på det Kgl Danske Kunstakademi i 2008. Siden har hun arbejdet som billedkunstner og udstiller aktivt i ind- og udland. Hun arbejder i de fleste medier, men mest med maleri og lysinstallationer. Se et udvalg af hendes værker her:  www.ninawengel.com og her www.artsy.net/artist/nina-wengel Nina har undervist på Ærø folkehøjskole, Byhøjskolen i Aarhus og BGK Arken, og har arbejdet på Lab for Farve og Lys på Det Kgl. Danske Kunstakademi og som maler for Olafur Eliasson. Nina er medlem af BKF og Kunstnersamfundet.

 
Banjo-Bænde01.jpg

Bente Ebbesen - er uddannet cand.mag. i kunsthistorie, design og dansk fra Københavns Universitet.

Hun har mange års undervisningserfaring, bl.a. fra gymnasieskolen, hvor hun har undervist i kunst og design. Det legende i den billedskabende proces ligger hendes hjerte nærmest.

 

 
51783628_10156473532322885_6299958527712559104_n.jpg

Tijana Mišković - har en MA i kunst og teori fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og arbejder som selvstændig kurator og kunstkonsulent både i Danmark og internationalt. Hun har desuden undervisningserfaring fra Holbæk Højskole, Borup Højskole, Krabbesholm Højskole, Kunsthøjskole på Ærø, ARKENs talentskole BGK. Man kan læse mere om hendes praksis på www.tijanamiskovic.com.

 

(på orlov) Johan Ebbesen - er (autodidakt) kunstner. Han har tidligere grundlagt og drevet galleri Ebbesen/new Ebbesen og Damp galleri i København og har  arrangeret og kurateret udstillinger i ind- og udland.

Han har som yngre været fodbold- og håndboldtræner for børn og unge og i en årrække fungeret som madfar i forskellige institutioner.

Johan er desuden en dygtig håndværker.

 

banjo-jo